deel deze pagina

 • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Flagstones of Steenstrips?

Bent u niet op zoek naar Flagstones, maar juist naar
3D Steenstrips met diepte? Bezoek dan:

Natuursteenstrips.nl

Assortiment

Lees meer

Producten worden geladen...

  39

  Grote en XXL Flagstones

  • Vaak in ruimtes vanaf 20 – 30 m2
  • Toepassing veelal voor horizontale bewerking (vloer of terras)
  • Grote Stenen zorgen voor balans en rust
  • Er is minder voegwerk, waardoor er minder voegmateriaal nodig is
  • Vervolgens is het puzzelwerk van grote Flagstones makkelijker
  • Grote stukken kunnen klein gemaakt worden
  • Doordat u minder voegen heeft, is het onderhoud minder
  • Mixen met een standaardformaat Flagstone is een goede optie, zo is er meer keuze
  • Het zetwerk is zwaarder omdat de Flagstones groter zijn (plaats het met ten minste 2 man)

  Stapstenen Natuursteen

  Er zijn ook mogelijkheden voor zeer grote Flagstones en  ronde Stapstenen. Deze breukstenen zijn verkrijgbaar in diverse steensoorten zoals Leisteen en Kwartsiet, waarvan losse scherven vooral los gebruikt worden in de tuin of bij de vijver. Stapstenen zijn zeer geschikt voor de tuin en worden ook wel staptegels of Stepping Stones genoemd. Wij verkopen zelfs bekapte Stapstenen los (gemaakt van Blue Plakes of Kavala Flagstones).

  Foto album

  Flagstones kopen

  Flagstone tegels verwerkt men in mozaïekvorm in het cement of gewoon los in de tuin als Stapsteen. Alle soorten vindt u in ons assortiment. Dus voor het kopen van Flagstones kunt u goed bij ons terecht. Een lange levensduur is belangrijk voor deze Natuurstenen, en daarom zet men de Flagstone goed en vakkundig. Ons bedrijf biedt u alle informatie aan om zelf te plaatsen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor professioneel Flagstone-zetwerk. Qua materiaal is er verschil. Kwartsiet Flagstones en Flagstones van leisteen zijn bijvoorbeeld harder dan zandsteen. Daardoor zijn ze minder gevoelig voor alg-aanslag.

  Bijna alle Flagstones zijn vorstbestendig

  Flagstones zijn in principe vorstbestendig. Een uitzondering hierop zijn de Bourgogne gele Flagstones. Deze Flagstones zijn vorstgevoelig en kunnen na de winterperiode enkele schilfers loslaten. Sommige Flagstones en Natuurstenen bevatten kalk en zijn daardoor niet zuurbestendig. Flagstones kennen meestal een hoge slijtvastheid. Dit kenmerkt zich door een natuurlijk splijtvlak met een stroef oppervlak. Wat betreft oppervlakte is er een uitzondering voor de Flagstones van Chinees of Belgisch hardsteen. Deze Flagstones zijn namelijk bewerkt. Door de bewerkte vorm (schuren) zijn ze daardoor wel glad.

  Foto album

  Gele Flagstones (Yellow)

  Veel mensen worden geïnspireerd door het buitenland als het gaat om deze karaktervolle Natuurstenen. Het speelse patroon van deze bestrating spreekt enorm aan en het geeft daarnaast een vakantiegevoel. Tevens komt het veel voor in mediterrane landen zoals Zuid-Europa. Voorbeelden van Flagstones Geel zijn de Yellow Saliq en de Brasil Yellow Flagstones.

  Grijze – zwarte Flagstones

  Andere populaire kleuren voor Flagstone-stenen zijn (donker)grijs en antraciet. Mooi in combinatie met strakke projecten of hout. Het komt iets koeler en moderner over. Daarnaast is grijs natuurlijk een hele neutrale kleur. Dit betekent dat het lange tijd meegaat. Veel gevraagde Flagstones Grijs en Zwart zijn de Kavala Flagstones en de Mystic Black.

  Foto album

  Kwartsiet Flagstones

  Flagstones worden toegepast voor binnenvloeren, wandbekleding en in natte ruimtes. Kwartsiet Flagstones bevatten van nature de natuurlijke stof Mica. Dit is een natuurlijk bergkristal. Als Mica in contact staat met zuurstof vindt er oxidatie plaats. Schimmels en bacteriën zijn hier niet tegen bestand. Voordeel is dat in natte ruimtes hierdoor de hygiëne goed gehandhaafd blijft. In zwembaden en sauna’s komt u daarom meestal kwartsiet Flagstones tegen. Een voorbeeld hiervan is Centerparcs. De voegkleur van de Flagstones is daarnaast bepalend voor de uitstraling van het Flagstone-project. Grote Flagstones zorgen voor een rustig beeld. Per Flagstonesoort is de samenstelling van de grootte verschillend. Kies bijvoorbeeld voor Alta Kwartsiet Flagstones of Brasil Yellow Flagstones dik indien u enkel grote Flagstone-platen wilt. Bekijk de kleur van de Flagstone zowel in droge als natte conditie. Als de Flagstones nat zijn, worden de kleuren intenser.

  Flagstones: dun of dikformaat?

  Voor wandbekleding en binnenvloeren kunt u het beste kiezen voor dunne Flagstones. Deze zijn beter hanteerbaar dan dikke Flagstones en daarnaast makkelijker te bewerken. Ook kunt u met dunne Flagstones smalle voegen realiseren. Voor terras worden – afhankelijk van de ondergrond – zowel dunne als dikke Flagstones toegepast. Maar ook hier geldt dat de verwachte belasting leidend is. Dat wil zeggen dat u een geschikte ondergrond maakt met een juiste dikte van Flagstone. Kortom: voor een betonvloer heeft u niet veel dikte qua Flagstone nodig. Voor een oprit kunt u het beste uitgaan van een gedegen fundering en dikke Flagstones in verband met de zwaardere belasting.

  Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

  Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto’s, 404 pagina’s). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.